Shop, 5 modalități prin care puteți ieși în evidență din rețeaua de cafenele

Shop, 5 modalități prin care puteți ieși în evidență din rețeaua de cafenele

Shop, 5 modalități prin care puteți ieși în evidență din rețeaua de cafenele. Nu o să vă placă această afirmație, dar hai să facem un pas în spate.

Ideile inedite pentru un nou model de coffee shop

Să fim realiști pentru o clipă: toate cafenelele din al treilea val arată la fel. Becuri agățate, o combinație metal-lemn, flori uscate în borcane sau un meniu espresso cu opțiuni “alb-negru”. Sună deja îngrozitor de familiar, nu-i așa?

Deci, ce poate face un barista dintr-un coffee shop pentru a “sparge” această matriță? Cum se poate trece dincolo de această cultură a cafenelelor construită în jurul lor?

Ei bine, iată cinci lucruri inovatoare, dar simple, pe care le-am putea face. Aflați cum puteți avea un meniu cu băuturi care să iasă în evidență, pe lângă niște capsule Lavazza Blue.

1. Siropuri de casă în coffee shop

De ce să vă deranjați cu mărcile comerciale care vin în culori fluorescente nepotrivite și arome artificiale? Puteți să vă faceți propriul sirop. Este la fel de ușor ca adăugarea de zahăr într-un lichid. Și da, chiar asta trebuie să faceți.

Câteva păstăi de vanilie rămase într-un borcan cu sirop simplu vă vor economisi mulți bani. Mai mult decât atât, vă puteți decora foarte frumos localul.

2. Lapte fără lactoză

Suntem siguri că sunt mulți barista de pe întreaga planetă care urăsc să lucreze cu lapte de soia. Evident, este mult mai simplu să “jonglați” cu diverse capsule cafissimo.

Cu toate acestea, există un procent semnificativ din populație care este intolerantă la lactoză. Dar de ce să vă chinuiți ținând cont că laptele de soia nu este singura opțiune?

De la nuci până la cereale și orez, există o gamă incredibilă de lapte pe piață și astăzi. În opinia multor persoane, este mult mai ușor de lucrat decât cu soia.

Nu numai că nu sunt modificate genetic, dar sunt și mai ieftine și, în general, mai bune. De asemenea, au un gust excelent și nu se amestecă în contact cu cafeaua. O veste bună pentru cei care apreciază arta latte!

Puteți servi lapte de migdale, caju, alune și nucă de cocos în loc de soia. Toate sunt complet delicioase și se combină foarte bine cu diversele cafele din shop.

3. Băuturi decafeinizate, necesare în orice coffee shop

Vorbim tot despre consumatorii din cafenele care au nevoi suplimentare. Despre opțiunile de băuturi decafeinizate. Știm că poate nu vă convine atunci când cineva comandă un espresso dublu decafeinizat.

De ce ai vrea ceva ce are doar un gust vag de cafea?

Cu toate acestea, majoritatea persoanelor ce comandă o fac pentru că nu pot consuma cafeină. De exemplu, alergii, sarcină ori o stare medicală.

Cu toate acestea, sunt persoane care poate că au consumat cafea toată viața. Acestea vor pur și simplu să participe la “ritualuri” familiare în limitele lor medicale.

Cei mai mulți sunt conștienți că o cafea decafeinizată nu are gust la fel de bun ca cea tradițională. Cu toate acestea, amănuntul respectiv nu a contat. Ceea ce conta era mirosul și aspectul.

Așadar, puteți introduce Red Espresso (rooibos), cel mai bine păstrat secret al Africii de Sud. Ceaiul de rooibos măcinat foarte fin este ambalat într-un portafiltru în același mod ca într-un espresso.

Produce un lichid siropos de culoare roșie-cărămizie, ce arată ca un espresso, dar nu e 100% cafeină. De asemenea, este aromatică, delicioasă și versatilă. De ce rooibosul nu este deja un fenomen mondial este dincolo de înțelegerea noastră.

4. Coffee shop cu băuturi personalizate

Iată unde un barista poate să își dea frâu liber imaginației și creativității. E probabil cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a aduce meniul cafenelei la nivelul următor.

Vorbim despre categoria care va avea întotdeauna oameni dispuși să încerce asemenea preparate. De ce? Pentru că este interesant și este vorba doar de crearea unui produs unic.

Un produs care îmbină perfect calitățile cafelei cu abilitățile unui barista. De ce să limitați această experiență doar la diversele competiții? De ce să nu serviți de fapt o gamă de băuturi personalizate cu atenție în cafeneaua dvs.?

Încă nu sunteți convins? Imaginați-vă reacția clienților când le prezentați băuturi potrivite mai degrabă pentru un concurs mondial.

Clienții se vor simți că au experimentat ceva complet unic și minunat. Vor fi în măsură să înțeleagă de ce cafeaua a fost prezentată în acest mod.

Cu această ocazie, se pot evidenția cele mai bune părți ale acesteia. Poate chiar i-ar putea face să dorească să afle mai multe despre lumea cafelei de specialitate.

5. Serviciu personalizat pentru toți clienții din cafenea

Când s-au spus și s-au făcut toate, mai rămâne un singur lucru ce ar putea fi îmbunătățit. Este o măsură ce poate fi luată indiferent despre ce local public vorbim. În mod evident, ne referim la calitatea serviciilor dvs.

Nu ne referim aici la împăturirea șervețelelor în formă de lebede. Nici despre turnarea apei în pahar dintr-o răsucire a încheieturii. Vorbim despre o pasiune autentică pentru a servi oamenii și a lega prietenii.

Puteți să fiți un barista pretențios care îi batjocorește pe cei cărora nu le place cu adevărat originalitatea dvs. Pe de altă parte, o asemenea atitudine poate duce la frustrări inevitabile.

S-ar putea să vă fi întrebat la un moment dat în viața dvs. “De ce nu beau acești oameni așa cum vreau eu să bea?!” Ei bine, o parte din acest răspuns se poate afla în relația dvs. cu respectivele persoane.

Adoptați o abordare unică pentru clienți: încercați să îi tratați ca pe niște prieteni. De nenumărate ori, personalul de servicii construiește un zid între ei și consumatori.

Dacă tratați clienții într-un mod prietenos, de cele mai multe ori aceștia vor răspunde la fel. Acest lucru poate duce la faptul că vor fi mai iertători și mai deschiși sugestiilor deoarece ați creat încredere.

Nimic nu plictisește mai mult un client decât să asculte un discurs de vânzare pregătit în prelabil. Dar o recomandare din partea unui prieten cum credeți că se va încheia? Ei bine, de ce să nu încercați o asemenea abordare, de azi?