Vederea perfectă, descoperă ce este și dacă se aseamănă cu vederea 20/20

Vederea perfectă, descoperă ce este și dacă se aseamănă cu vederea 20/20

Vederea perfectă, descoperă ce e și dacă se aseamănă cu vederea 20/20. Cum putem defini vederea perfectă fără să ne aflăm într-o eroare? Treceți de un examen ocular sau citiți literele mici ale ziarului? Punem pariu că toți avem definiții diferite și proprii ale viziunii perfecte.

Dacă nu sunteți miop sau nu aveți astigmatism și credeți că aveți cea mai bună vedere, s-ar putea să vă înșelați. Ne pare rău să vă spunem, dar o vedere bună este mai mult decât simpla absență a problemelor și erorilor de vedere.

Dacă nu știți că 20/20 și vederea perfectă sunt două lucruri diferite, permiteți-ne să vă facem un tur rapid. Continuați să citiți acest articol de blog pentru a descoperi cum trebuie să vă raportați la ceea ce înseamnă vederea perfectă.

Vederea perfectă: ce este viziunea 20/20?

Vederea 20/20 se referă la claritatea vederii, măsurată de la o distanță de 20 de picioare (6 metri). Pentru a pune acest lucru în perspectivă, puteți vedea ceva la 6 metri distanță la fel de clar pe cât ar trebui văzut la acea distanță.

Dacă cineva are o vedere de 20/100, înseamnă că poate vedea clar un obiect de la 6 metri, așa cum cineva cu o vedere normală poate de la o distanță de 100 de picioare (30 metri).

Primul număr la verificarea acuității vizuale este întotdeauna 20, dar celălalt număr continuă să se schimbe. Deși aceasta este cea mai comună metodă de măsurare a performanței vizuale a cuiva, indică doar claritatea vederii la o anumită distanță.

Există atât de mulți factori care ar putea afecta acuitatea vizuală. De la erori de refracție la boli oculare, totul vă reduce claritatea vederii. A avea o acuitate vizuală 20/20 nu este un motiv pentru a te lăuda cu vederea perfectă printre prieteni.

Ce este vederea perfectă?

Majoritatea dintre noi am folosit termenii “vederea 20/20” și “vederea perfectă” în mod interschimbabil. Dar nu ar trebui!

Când ne gândim la o vedere bună, ne gândim la claritatea vizuală atunci când privim lucrurile din apropiere sau de la distanță. Dar ce se întâmplă cu alte abilități, cum ar fi coordonarea ochilor, vederea periferică, percepția adâncimii, sensibilitatea la contrast, contrastul culorilor și capacitatea de focalizare? Nu uitați că toate acestea reprezintă o parte majoră a vederii dvs. generale.

Diagramele oculare pe care le vedeți la cabinetul optometristului nu pot determina decât claritatea vederii. Dacă nu treceți un test cu diagrama oculară, veți primi ochelari de vedere cu prescripție medicală pentru a rezolva problema.

Cu toate acestea, diagrama oculară verifică doar claritatea vizuală măsurată de la o anumită distanță.

Diagrama oculară nu este suficientă

Diagrama oculară nu este suficientă pentru a măsura abilitățile vizuale cruciale de care avem nevoie.

Diagrama oculară nu poate spune cât de bine coordonează sau lucrează împreună ochii la distanțe apropiate. Sau cât de bine sunt capabili să urmărească o linie fără a-și pierde locul. Sau eficiența ochilor pentru a schimba focalizarea de la distanțe apropiate la distanțe îndepărtate.

Acestea sunt câteva dintre problemele în legătură cu care un examen ocular nu vă va da niciun indiciu. Este posibil să aveți o vedere 20/20 și să vă confruntați în continuare cu probleme în alte domenii importante ale vederii.

Simptome ale problemelor de vedere nediagnosticate

Există atât de multe probleme de vedere care nu duc la dezvoltarea unei erori de refracție, dar rămân nediagnosticate sau nedetectate.

În timp ce unele simptome ale problemelor oculare sunt destul de evidente, altele au nevoie de o atenție deosebită. Simptomele ar putea fi și mai greu de observat la copii, deoarece aceștia nu vor raporta adesea nicio modificare a vederii.

Copiii mici nu își dau seama că problemele pe care le întâmpină la vedere nu sunt normale. Dacă nu îi supuneți unui test ocular, aceste probleme vor continua să se dezvolte și chiar pot deveni ceva grav pentru sănătatea lor viitoare.

Simptomele pe care trebuie să le urmăriți la vederea copilului:

  • probleme de concentrare;
  • probleme de citire;
  • dureri de cap frecvente;
  • durată scurtă de atenție, mai ales atunci când efectuați sarcini de aproape;
  • ameţeală;
  • vederea dublă;
  • percepție slabă a adâncimii;
  • clipitul frecvent;
  • frecarea excesivă a ochilor.

Indiferent dacă vorbim despre un copil sau un adult, un examen ocular cuprinzător este o necesitate. Doar în acest mod se pot detecta problemele minore din vedere care nu au nicio legătură cu acuitatea vizuală 20/20.

La MedicalOptic, prioritatea noastră principală este vederea dumneavoastră. Astfel, oferim tuturor un test ocular la prețuri care să nu fie un obstacol în îngrijirea ochilor. Nu uitați că puteți intra în contact cu specialiștii MedicalOptic prin intermediul locațiilor din București și din țară.

Ai nevoie de ochelari dacă vederea ta este 20/20?

Este foarte puțin probabil să aveți nevoie de ochelari de vedere dacă viziunea dvs. este 20/20. Acuitatea vizuală este suficientă pentru a îndeplini sarcini și activități zilnice fără probleme legate de vedere.

Vă uitați la ecranul computerului timp de ore întregi și aveți dureri de cap? În aceste condiții va trebui să căutați o opțiune precum ochelarii de blocare a luminii albastre. Chiar și persoanele cu o acuitate vizuală de 20/20 experimentează oboseala digitală a ochilor.

Folosirea ochelarilor contra luminii albastre rămâne de departe cea mai bună soluție la această problemă.

Nu numai asta, dar veți avea nevoie de ochelari pentru protecția vederii. În mediile periculoase în care există șanse de rănire, ochii tăi se vor simți în siguranță în spatele unei perechi de ochelari de protecție.

Puteți folosi întotdeauna ochelari pentru a vă proteja ochii. Dacă aveți nevoie de o pereche pentru corectarea vederii sau nu, aceasta este o întrebare la care opticianul dvs. v-ar putea răspunde cel mai bine.

De ce aveți nevoie de un examen oftalmologic cuprinzător în fiecare an?

Doar un examen cuprinzător la un optician sau optometrist certificat poate verifica problemele de vedere care nu sunt legate de acuitatea vizuală. Detectarea și tratarea precoce a acestor probleme este importantă, mai ales în cazul vederii unui copil.

Aceste probleme pot deveni mai dificile în anumite cazuri și pot face învățarea anevoioasă pentru cei mici.

Mulți adulți au încă impresia că vederea lor este bună doar pentru că pot citi tot ce este scris pe o diagramă a ochilor. Experimentați oricare dintre problemele menționate în acest articol de blog? S-ar putea datora unei probleme de vedere mai puțin cunoscute.

Nu ezitați să programați un examen ocular la MedicalOptic și să excludeți orice cauză.